top of page

Elmy Kremer

Zang en muziek zijn een rode draad in het leven van Elmy (17-10-1985). Op jonge leeftijd sluit ze zich aan bij de Limburgse Koorschool Cantarella onder leiding van Harrie Spronken.

Harrie Spronken is een belangrijke bron van inspiratie gebleken. Solozanglessen waren een onderdeel van de start van haar muzikale ontwikkeling. Samen met haar jongere zus Aukje trad ze regelmatig op. Veelal betrof dit huwelijksmissen en begrafenismissen.

 

Zingen geeft betekenis in haar leven, zowel bij de hoogte- als dieptepunten die het leven haar heeft gebracht. Naarmate de jaren verstreken maakte Cantarella van nature plaats voor Canta Volare. Met dit begin, start ook de samenwerking met dirigent Jori Klomp. Dit punt kenmerkt wellicht ook een volgende stap in haar muzikale ontwikkeling. Plezier, inzet en motivatie leiden enerzijds tot een hoger niveau van haar zangstem maar ook tot het voorzitterschap van Canta Volare. Daarnaast verdiept ze zich in de wereld van oude muziek door zich aan te sluiten bij het Schütz-Monteverdi consort, waar zij ook de bestuurlijke taak van secretaris vervult.

Deze wereld gaat gepaard met haar wereld als moeder en haar professionele rol als psycholoog en coach. Als coach helpt ze anderen zo veel mogelijk uit het leven te halen. Hierbij reflecteert ze ook op zichzelf en realiseert ze zich dat dit voor haar betekent dat het delen van zang en muziek haar de meeste vervulling biedt. Ze stelt zich als doel om hier van- en voor te gaan leven.

 

Elmy nam het initiatief tot het oprichten van Southern Voices, een a capella zang ensemble met muzikale evenbeelden Aukje en Eline. Van meet af aan is er een chemie die leidt tot een stroomversnelling aan muzikale prestaties. Met veel plezier gaat Southern Voices in op de vele uitnodigingen die ze ontvangen. Dit blijft niet onopgemerkt en maakt het mede mogelijk om een andere muzikale droom te verwezenlijken. Elmy neemt deel aan professionele projecten van Studium Chorale onder leiding van Hans Leenders en Ad Mosam onder leiding van Huub Ehlen.

 

De afgelopen periode kenmerkt zich voor Elmy als een spannende tijd vol ontwikkelingen en bovenal met veel plezier en liefde voor zang en muziek. Deze ingeslagen weg blijkt voor haar de juiste weg, waarop ze hoopt nog veel muzikale avonturen te beleven.

bottom of page