top of page

Aukje Pijper

Reeds op vroege leeftijd wist de muziek de interesse van Aukje (15-10-1991) te we. Toen zij vijf jaar oud was, is zij begonnen met zingen bij de Koorschool Cantarella leiding van Harrie Spronken. Later is hier het koor Canta Volare, onder leiding van Jori Klomp, uit ontstaan. Hierin heeft zij, tot de opheffing van het koor vorig jaar, met veel plezier in gezongen.  

 

Naast koorzang is zij in verschillende domeinen van de muziekwereld actief. Op jonge leeftijd is zij begonnen met solozanglessen bij Harrie Spronken, toen zij elf jaar oud was ging een van haar grote wensen in vervulling en mocht zij meespelen in de musical ‘Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen meneer?’.  Zij nam deel aan diverse talentenjachten in de regio zoals het ‘Maaslands Songfestival’, waar zij op 12-jarige leeftijd de eerste plaats wist te bemachtigen. Tevens heeft zij mogen deelnemen aan het bekende Prinses Christina Concours. Van jongs af aan verzorgde zij samen met haar zus Elmy onder andere Huwelijksvieringen, begrafenismissen en diensten voor de Zonnebloem. Naast zelf zingen verleende zij haar kennis bij het jureren bij het ‘ Kinderkorenfestival Eigenwijs’ .

 

De laatste jaren blijft zij druk bezig met het beoefenen van haar grote passie. Naast Southern Voices is zij lid van het Schütz-Monteverdi consort dat oude muziek ten gehore brengt. Zij neemt deel aan projecten van professionele koren Ad Mosam o.l.v. Huub Ehlen en Studium Chorale o.l.v. Hans Leenders Door middel van workshops en masterclasses wil zij haar muzikale kennis en vaardigheden verder ontwikkelen.

 

Naast het zingen, speelt het werk van Aukje als arts in de ouderengeneeskunde, ook een belangrijke rol in haar leven. Hoewel haar werk haar veel voldoening geeft, blijft zingen de grote passie van Aukje. Ze blijft zichzelf voortdurend ontwikkelen en kijkt uit naar de muzikale avonturen die er nog komen gaan.

bottom of page